Ohjeet

Ohjeet

En pääse kurssille, miten toimin?

Olet ilmoittautunut kurssille, mutta et pääse kurssille tulemaan. Laita sähköpostia jenni@taitoatassuihin.fi. Huomioithan, ettet voi alle viikon sisällä (7pvä) kurssin alkamisesta perua osallistumistasi kurssille maksutta! Tällöin pidätämme maksusta 25% ja tätä osuutta ei palauteta mistään syystä eikä tuota 25% osuutta pysty hyödyntämään jatkossakaan. Tehdessäsi peruutuksen viimeistään 8 päivää ennen kurssin ohjeet ja ehdot 1alkamista saat maksamasi kurssimaksun kokonaisuudessaan takaisin mikäli kalenterissa ei ole kursseja, joihin pystyisit osallistumisen siirtämään. Mikäli perut kurssin 2 vuorokautta ennen kurssin alkamista tai joudut lopettamaan kurssin, pidätämme 100% kurssimaksun.

Kurssi on mahdollista vaihtaa toiseen mikäli vaihto tehdään ajoissa eli vähintään 8 vuorokautta ennen kurssin alkua (8pvä). Mikäli mikään tarjotuista vaihtoehdoista ei sovi asiakkaan aikatauluihin, jää kurssikerran menetys asiakkaalle.

Poissaolojen korvaaminen?

Korvaustunti on mahdollista saada vain seuraavista syistä: Narttukoiran juoksut tai jos omistaja/koira on sairaana. Korvaustuntia ei ole mahdollista saada muista syistä kuin yllä mainitut. Juoksujen tai sairauden ilmetessä ole yhteydessä pikaisesti sähköposti: jenni@taitoatassuihin.fi ja kysele vastaavaa korvaavaa tunti mahdollisuutta.

Laita tiedot viestiisi:

Millä kurssilla olet ja missä, monesko tunti jää puuttumaan ja miksi, onko kurssipaikalla tai kellonajalla väliä tuntiehdotuksissa, omat tietosi ja koirasi tiedot. Saadessamme nämä tiedot vastaamme 3 arkipäivän kuluessa ja pyrimme ehdottamaan kalenterissa olevan tarjonnan rajoissa enemmän kuin yhden ehdotuksen mikäli tarjontaa on tarpeeksi useammalle korvaavan tunnin ehdotukselle. Valitse laittamistamme ehdotuksista vastausviestiisi (paina ”vastaa” nappia jotta viestikeskustelu näkyy viesteissä) takaisin itsellesi parhaiten sopiva ajankohta. Vahvistamme korvaavan kerran teille vielä erillisellä sähköpostiviestillä kun olemme lisänneet teidät kyseiselle sovitulle tunnille korvaajaksi. Merkitse tunti kalenteriisi ja ilmestytte vain paikalle sovittuna ajankohtana korvaamaan puuttuvan tunnin.

Koiralla on juoksut tai koira on sairas

Juoksut:

Mikäli narttukoiralla on juoksut, ei koiraa missään tapauksessa saa tuoda kurssille, koska uroskoirat häiriintyvät todella pahasti narttukoiran juoksuhajuista. Havaittuasi juoksujen alkaneen niin ole viipymättä yhteydessä sähköpostitse: jenni@taitoatassuihin.fi. Laita sähköposti viestiin seuraavat tiedot: Milloin juoksut alkoivat, millä kurssilla olette ja mitkä kurssikerrat (juoksujen alkamisesta 3 seuraavaa viikkoa) jäävät pois ja kysele niiden tilalle korvaavia tunteja. Eli Juoksujen alkaessa 3 viikkoon ei saa kursseille tulla koiran kanssa.

Koira on sairas:

Mikäli koira on sairas sitä ei saa kurssille tuoda, koska se saattaa tartuttaa toiset koirat samaan tautiin. Sairas koira on kotona levossa ja kouluttajalla on oikeus käännyttää sairas koira takaisin kotiin. Vasta sen jälkeen kun koira on täysin tervehtynyt, asiakas on yhteydessä meihin
sähköpostilla ja tiedustelee korvaustunteja sairauden takia ja muista mainita mitkä tunnit ja miltä kurssilta -> vastaamme takaisin ehdottaen menossa ja tulossa olevista vastaavista kursseista aikoja, ja asiakas vastaa viestiin takaisin mikä aika sopii -> vahvistamme korvaustunti varauksen/ varaukset vielä vastaamalla viestiin takaisin kun asiakas on lisätty sovituille kurssikerroille mukaan.ohjeet ja ehdot 2

Koira yskii:

Mikäli koirasi yskii samalla tavalla kuin ihminen kun ihmisellä on kuiva yskä, älä tuo koiraasi kurssille! Kennelyskä tarttuu pisaratartuntana koirasta toiseen ja kennelyskä kestää muutamista
päivistä muutamaan viikkoon. Koiran pitää olla viikon (7pvä) täysin yskimättä, jotta tartunta vaaraa ei enää ole. Mikäli koirasi nenästä valuu limaa tai se yskii limaa – ota heti yhteys lääkäriin!

Koira nilkuttaa/ sillä on ripuli tai lääkekuuri:

Nilkuttavaa/ ontuvaa koiraa ei myöskään saa tuoda kurssille vaan jalka parannellaan rauhassa kotona välttäen ylimääräistä liikkumista. Mikäli koirallasi on ripuli älä tuo sitä kurssille, koska se saattaa olla tarttuvaa tai jos koirallasi on lääkekuuri sairauteen.

Milloin pentu saa tulla kurssille?

Pentu saa tulla pentukurssille kun se on täyttänyt 3 kuukautta ja saanut ensimmäisen rokotteensa. Huhtikuu – syyskuu välillä voi tulla kurssille myös jopa 8 viikkoinen pentu. Talvella, alkukeväästä eikä loppusyksystä alle 3kk ikäinen pentu saa tulla kurssille, koska kosteina ja viileinä aikoina on suuri vaara kennelyskälle! Kennelyskä tarttuu pisaratartuntana eli siksi kylminä kosteina aikoina ei alle 3 kuukauden ikäinen pentu joka ei ole saanut vielä ensimmäistä rokotettaan (saa 3kk iässä) saa tulla kurssille pennun oman terveyden vuoksi.

Varusteet kurssilla

Koiralla tavallinen panta tai valjaat, kuonopanta ainoastaan jos koiran hallinta kokonsa puolesta on äärettömän hankalaa koirahäiriössä. Tavallinen talutin, eli ei flexihihnaa. Flexi hihna häiritsee koiran opetusta ja on vain tiellä harjoituksissa.

Tunnille saapuminen

Saavuthan ajoissa tunnille. Myöhässä tuleva osallistuja häiritsee muita kurssilaisia kun uusi tyyppi tulee paikalle se kiinnittää kaikkien jo paikalla olevien koirien huomion pois omistajastaan hetken ajaksi. Tunnille saa tulla myöhässä, mutta tämä ei ole suotavaa ja silloinkin tulethan muut huomioiden kurssipaikalle rauhallisesti. Älä päästä koiraasi haistelemaan muita koiria vaan annetaan kaikille työrauha!

Koiran pissattaminen ennen tunnille tuloa

Erityisesti Malminkartanon hallissa Helsingissä: Hallin edusta/ sivusta/ piha-alue eikä parkkialueiden reunat eivät ole pissatuspaikkoja! Joten huomioithan kerrostalossa asuvat asukkaat ja viet koirasi huomattavasti sivummalle tekemään tarpeensa! Mikäli et ole varma koirastasi nostaako se jalkaa/ pissaako se, pidä hihna lyhyenä ja tällä tavalla pystyt viemään koirasi halliin/ hallista pois, ilman että pissaamisvimma iskee päälle tämän lyhyen matkan aikana. Koiran pissatus tapahtuu vasta tien toisella puolella junaradan puoleisella penkalla! Mikäli koirallesi tulee hädät ja sinulla ei ole kakkapussia, tule rohkeasti kysymään kakkapussia kouluttajaltasi ja käy keräämässä kakat pois, kiitos!

Myös muissa kurssipaikoissa koira kannattaa lenkittää kunnolla ennen tunnille tuloa, jottei mahdollinen pissa/kakkahätä häiritse koirasi keskittymistä tai koirasi tee hätiä koulutusalueelle.

Koiran ruokinta ennen kurssituntia

3kk-5kk ikäisen pennun ruokinnasta on kulunut 4 tuntiaohjeet ja ehdot 3
6kk-8kk ikäisen pennun ruokinnasta on kulunut 6 tuntia.
9kk-12kk ikäisen pennun ruokinnasta on kulunut 7 tuntia.
Yli vuoden ikäisen koiran ruokinnasta on kulunut 8 tuntia.
Nirsoille koirille, jotka ovat yli 7kk ikäisiä voi olla kulunut aikaa jopa 12 tuntia.
Huom! Nämä ovat suuntaa antavia arvioita.

Mitä koiralle palkinnoksi?

Palkinnoksi kurssille pitää ottaa useita erilaisia pieniksi pilkottuja herkkuja ja tässä herkkupussin esimerkkejä:
Esimerkiksi: Makkaraa, juustoa, pihapullaa, kanaa, kalaa
Esimerkiksi: Makkaraa, kanaa, voimakkaasti haisevia pehmeitä lihatikkuja, maksamakkaraa, lihapullaa
Voit halutessasi ottaa myös vetonarun tms. mukaan tuomaan vaihtelua palkintoon jos koirasi innostuu leluista.
Huom! Ethän ota kurssille vinkulelua, koska se häiritsee muiden koirien keskittymistä!

Omistaja on vastuussa omasta koirastaan

Omistaja tai muu koiran kanssa kurssilla olija on vastuussa itse oman koiran käyttäytymisestä. Mikäli koira karkaa/hyökkää toisen koiran kurssilaisen kimppuun ei kouluttaja/koirakoulu ole vastuussa vaikka auttaakin tilanteessa parhaansa mukaan. Omistaja siis on vastuussa omasta koirastaan ja sen käyttäytymisestä. Mikäli yhtään epäröit jonkin asian suhteen, juttele kouluttajasi kanssa asiasta.

Kuka voi tulla yhdellä kurssimaksulla kurssille?

Kurssille voi tulla myös muu perhe halutessaan koiran mukana. Maksu on per koira. Kuitenkaan mukana olijat eivät saa häiritä tuntia millään tavalla eivätkä oman perheen koiran harjoituksia. Muistathan, että vain yksi henkilö kouluttaa koiraa kurssin aikana tunneilla, joten sopikaa tämä jo etukäteen kotona. Koiralle on kaikista selkeintä ja nopeinta opetuksen kannalta mikäli koiraa opettava henkilö ei vaihdu kurssin aikana vaan pysyy samana henkilönä. Koiran alkaessa oppimaan harjoituksia, voi muu perhe (ei kurssipaikalla) kotona harjoitella halutessaan asioita, mutta koiran tulisi olla omaksunut harjoitukset varsinaisen opettajansa kanssaennen kuin muu perhe kokeilee samaa, jottei koiralla mene käskyt sekaisin, koska jokainen ihminen kouluttaa/puhuu ja elehtii eri tavalla ja siksi on sekasoppa sotkea keskeneräiseen koulutukseen enempää koulun yksi koiraa opettava henkilö.