Ohjeet

Ohjeet

 

Miten toimitaan, jos olen ainut osallistuja kurssilla?

Kurssit toteutuvat mikäli osallistujia on vähintään 2 koirakkoa. Mikäli kurssi ei toteudu, saat tekstiviestitse ja sähköpostitse tästä ilmoituksen viimeistään kurssin alkamista edeltävänä päivänä.

Kurssiosallistuminen ensisijaisesti pyritään siirtämään jollekkin toiselle kurssille (täysin vastaavaa tai jokin muu, erotus tulee maksettavaksi mikäli uusi kurssi on kalliimpi kuin alkuperäinen) tai halutessanne kurssimaksu palautetaan. Maksunpalautuksiin tarvitsemme aina tilinumeron IBAN-muodossa. Pyrimme palauttamaan maksun 30vrk sisällä, mutta aina tämä ei valitettavasti ole mahdollista. Maksunpalautuksia käsitellään 1-2krt/kk.

 

En pääse kurssille, miten toimin?
Mikäli et pääse osallistumaan kurssille, laita asiasta sähköpostia jenni@taitoatassuihin.fi.

Tehdessäsi peruutuksen viimeistään 8 päivää ennen kurssin alkamista saat maksamasi kurssimaksun kokonaisuudessaan takaisin mikäli kalenterissa ei ole kursseja, joihin pystyisit osallistumisen siirtämään.

Mikäli peruutus tehdään alle 7pv kurssin alkamisesta, pidätämme kurssimaksusta 25% toimistokuluja ja palautamme loppusumman.

Sairastumiset ja muut vastaavat käsitellään aina tapauskohtaisesta ja ensisijaisesti pyrimme aina löytämään toisen koulutuksen palautuksen sijasta.

 

Milloin pentu saa tulla kurssille?
Pentukurssille osallistuakseen pennulla ei tarvitse vielä olla rokotukset voimassa, joten pentukurssille voi siis osallistua alle 12vk ikäinen pentu, edellyttäen että pentu on täysin terve ja aiotaan rokottaa rokotus-ohjelman mukaisesti (ensimmäinen rokote, tehosterokote, rabies-rokotus).
Ensimmäiset 3 kuukautta ovat pennulle erittäin tärkeää aikaa sosialistamisen kannalta ja pennulla on vielä emolta saatuja vasta-aineita elimistössään n. 3kk ikään asti.
Yli 3kk ikäisillä koirilla täytyy olla vähintään ensimmäinen rokotus annettuna, sekä yli 4kk ikäisillä myös rabies-rokotus.

Nuorilla ja aikuisilla koirilla tulee olla rokotukset voimassa kurssille osallistuakseen. Huomioi myös madotus. Valmistaudu näyttämään rokotustodistus tarvittaessa kurssin kouluttajalle.

 

RUOKINTA ENNEN KOULUTUSTA
Koiraa ei kannata ruokkia juuri ennen koulutusta. Jos koiralla on maha täynnä ruokaa jo valmiiksi, voi huomion ja ylipäätänsä kontaktin saaminen koiraan olla haasteellista jos meillä ei ole mitään mistä se kiinnostuisi. Kylläinen koira ei välttämättä jaksa edes kiinnostua leluista eli leikkiä omistajansa kanssa.
Koko päivän ruokia ei missään nimessä tarvitse jättää pois. Aamuruuan voi antaa täysin normaalisti (jos koulutus päivällä/illalla) ja jos esim. pentu syö vielä päivälläkin voi sen puolittaa tai vaihtoehtoisesti jättää koulutuspäiviltä välistä.

Todella ahneilla koirilla, jotka tekevät mitä tahansa esim. omien ruokanappuloidensa eteen voidaan hyödyntää tätä antamalla osa päivän ruuista koulutuksen aikana.

 

MITÄ PALKKIOKSI MUKAAN KURSSILLE
Jotta saamme vahvistettua haluttua toimintoa ja käyttäytymismallia, täytyy myös käytöstä vahvistaa jollakin vahvisteella eli palkkiolla. Palkkiona voidaan käyttää nameja, leluja tai huomiota (ts. kehuminen, leikkiminen). Jos meillä ei ole mitään minkä eteen koira on valmis työskentelemään voi halutun käytöksen aikaansaaminen olla todella vaikeaa.

Namien ja herkkujen suhteen kannattaa valita varsinkin ensimmäisille tunnille mukaan jotkin todella superherkut. Uusia häiriöitä uudessa kurssipaikassa on paljon, joten ne herkut jotka toimivat kotona ei välttämättä maistu koulutustilanteessa. Kannattavaa olisi ottaa tunnille muutamaa eri vaihtoehtoa mukaan, jolloin tarvittaessa jos jokin herkku ei maistu niin meillä on tarjota myös jotakin muuta. Palkkioiden tulisi olla mahdollisimman pieniä ja helposti syötäviä, jotta pääsemme vahvistamaan haluttua toimintoa riittävän nopeasti ja tiuhaan tahtiin. Huomioithan koirasi koon palkkojen suunnittelussa, koska jos pienellä koiralla on kovin suuria palkkanameja, on sen maha nopeasti jo täynnä ja herkut voivat menettää
kiinnostuksen.

Jos koirasi kiinnostuu leluista ja leikkii kotona mielellään, voidaan leluja myös hyödyntää koulutuksessa palkkiona. Esimerkiksi koiran lempilelun voi hyvin ottaa mukaan koulutukseen.

 

VARUSTEET KOIRALLE & OHJAAJALLE
Koiralle panta tai valjaat sekä normaali hihna, eli ei kokokuristavia pantoja tai flexi-taluttimia.
Tiloissa oltava sisäkengät (tai sukkasillaan), ulkokengät jätetään hallin eteiseen, missä myös muutamia lainakenkiä. Tilat ovat lämpimät.

 

SAAPUMINEN KURSSIPAIKALLE
Saavu kurssipaikalle ajoissa, jotta kerkeät rauhassa käyttää koirasi vielä tarpeillaan lähistöllä. Siivoa jätökset, pidetään alueet siisteinä. Konalassa koirien pissattaminen alueen ympäri menevään aitaan kielletty, käytäthän koirasi pidemmällä tarpeillaan.
Kun aikaa on riittävästi ennen tunnin alkua, kerkeämme rauhassa tutustua paikkaan ja siirtyä koulutustilaan ilman ylimääräistä stressiä. Ulkokursseille tulee pysyä kauempana koulutustapahtumasta ennen kuin se on selkeästi päättynyt.

Ole ajoissa paikalla!
Mikäli koirasi kiinnostuu paljon toisista koirista, ei sitä kannata päästää moikkailemaan muita koiria. Ethän päästä koiraasi moikkaamaan muita erityisesti sisätilojemme kulkuväylillä Konalassa/Vallilassa!

HUOM! TULEHTAN SISÄLLE VASTA 5MIN AIEMMIN TUNTISI ALKUA, JOTTA TURVAVÄLIT SÄILYY JA EDELLISET SAAVAT POISTUA RAUHASSA. NÄIN VÄLTETÄÄN TUNGOSTA ETEISESSÄ! 

 

KURSSITUNTI EI OLE SOSIALISTAMISTAPAHTUMA

Kursseilla yksi tärkeimmistä asioista on opettaa koiralle työskentelyä häiriössä. Kurssitunneilla ei ole tarkoitus että koirat seurustelevat keskenänsä, vaan jokainen harjoittelee omassa rauhassansa.

Jos haluat päästää koirasi tervehtimään kurssilaisen kanssa, tämä tulisi tapahtua ennen tuntia tai tunnin jälkeen ulkona, ei sisätiloissa tai ulkokursseilla kauempana koulutuspaikasta. Näin taataan jokaiselle rauha työskennellä sekä sujuvat vaihdot kurssien väleissä. Kurssitunnit alkavat aina tasalta ja loppuvat varttia vaille.

 

KETÄ SAA TULLA MUKAAN KOULUTUKSIIN?
Kurssimaksu on koirakohtainen, joten koulutuksiin saa myös tulla mukaan esim. perheenjäseniä.
Huomioithan, että yksi henkilö kerrallaan ohjeistaa koiraa. Jos koira saa vihjeitä monelta eri henkilöltä samanaikaisesti, se voi olla hämmentävää ja ristiriistaista koiralle.
Mukaan tulleiden tulisi myös rauhallisesti seurata koulutusta, eikä häiritä tunnin kulkua. Erityisesti lasten kanssa on hyvä huomioida, ettei tiloissa/koulutusalueella ole esim. juoksentelu sallittua. Näin pyritään pitämään työskentelyrauha kaikille.
HUOM! SEURAA KORONA-AJAN RAJOITUKSIA!!

 

NARTULLA ALKAA JUOKSUT
Narttukoira ei saa tulla juoksujen aikana tunneille edes juoksuhousut jalassa Konalan/Vallilan sisätiloihin! Mikäli juoksut alkavat ennen kurssin alkua, voidaan osallistuminen siirtää toiselle kurssille tai mikäli kurssin alkamiseen oli yli viikko aikaa voidaan ilmoittautuminen perua kokonaan.

Mikäli juoksut alkavat kesken kurssin, poissaolot (1-2krt) saa korvata yksittäisillä treenitunneilla. Mikäli poissaoloja tulee 3 tai enemmän, voidaan tehdä siirto jollekin toiselle kurssille. Nartusta riippuen tulee olla poissa 3-4 viikkoa juoksujen alkamisesta.

Ulkokursseille juoksuisen kanssa saa osallistua, juoksuhousujen käyttöä suositellaan sekä hieman pidemmän etäisyyden pitoa muihin kurssilaisiin. Juoksujen takia ulkokursseilla ei korvaustuntimahdollisuutta.

 

EN PÄÄSE TUNNILLE – KORVAUSTUNNIT
Mikäli et pääse tunnille, ole tästä yhteydessä sähköpostitse: jenni@taitoatassuihin.fi
Korvaustuntien saaminen on mahdollista sairastapauksissa (koira tai ohjaaja) tai jos narttukoiralla alkaa juoksut (poislukien ulkokurssit). Muista syistä korvaustunteja ei ole mahdollista saada. Vastaavia tunteja emme pysty tarjoamaan, mutta yritämme parhaamme löytää mieleiset tunnit tilalle. Korvaustunteja on mahdollista saada  4kk sisällä poissaolosta ellei muuta ole sovittu. Liitäthän korvaustuntikyselyyn mukaan myös sairaustodistuksen.

POIKKEUKSENA YLI 3KRT PERÄKKÄISET POISSAOLOT SAMALTA KURSSILTA, NÄMÄ SOVITAAN AINA TAPAUSKOHTAISESTI!

 

 

KURSSIPAIKKA
Katso tarkempi kurssipaikkaohjeistukset täältä:
https://www.taitoatassuihin.fi/infoa-kurssilaiselle/kurssipaikat/

 

Omistaja on vastuussa omasta koirastaan ja omasta toiminnastaan
Omistaja tai muu koiran kanssa kurssilla olija on vastuussa itse oman koiran käyttäytymisestä. Mikäli koira karkaa toisen koiran tai ihmisen luo ja aiheuttaa toiminnallaan jonkinlaista vahinkoa , ei kouluttaja/koirakoulu ole vastuussa vaikka auttaakin tilanteessa parhaansa mukaan.
Omistaja siis on vastuussa omasta koirastaan, sen käyttäytymisestä ja tekemisistä. Sama koskee myös tilan vuokraajia, koirakoulu ei ole vastuussa käyttäjien tekemisistä/tapahtumista, suosittelemme tapaturmavakuutuksen hankkimista.