Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

HELSINKI, Konala: Kotikoirien Tottelevaisuus- Testi, Lauantaina 29.09.2018 klo 13.00 TAPAHTUMA PERUTTU

15.00€

ILMOITTAUTUMINEN KOTIKOIRAN TOTTELEVAISUUS- TESTIIN

Tervetuloa lauantaina 29.9.2018 klo. 13 alkaen leikkimieliseen ja “ei niin vakavalla meiningillä” järjestettävään Kotikoirien Tottelevaisuus-testiin.

Testi on sekoitus arjessa tarvittavia taitoja, Tottelevaisuuskokeen alokas-luokkaa sekä Kiva Koirakansalainen-testiä. Tässä testissä on 10 osa-aluetta, josta jokainen arvioidaan arvosanoin hyväksytty/hylätty. Kaikki koirakot jotka saavat vähintään 8/10 hyväksyttyjä, saavat suorituksestaan diplomin.

Testissä on käsi-ja vartaloapujen lisäksi palkkaus suorituksen aikana sallittu, kuitenkin niin että palkka (nami, lelu tai muu vastaava) ei saa olla näkyvillä/kädessä koko ajan suorituksen aikana. Vihjeen uusiminen on myös sallittua, kunhan se ei ole ns. hokemista. Koira on myös kytkettynä koko suorituksen ajan, vaikka testi tapahtuu hallissa.

Arvostelussa ovat kaikki samalla linjalla, joten se että palkkaako vai ei koiraa, ei vaikuta tulokseen, ainoastaan suorituksen onnistuminen.
Testissä haetaan innokkaita ja yhteistyöhaluisia suorituksia – tekemisestä näkyy, että molemmilla, niin koiralla kuin ohjaajalla, on kivaa, teknistä osaamista unohtamatta.

Testissä koiralla tulee olla normaali panta ja hihna. Kuristavat pannat ja flexi-talutin on kielletty (ns. Puolikuristava panta sallittu). Hygieniasyistä, vaikka ohjaaja ei aikoisikaan palkata koiraa suorituksen aikana, toivomme että jokainen ottaisi mukaan jotain namia/lelun testi  “Luvan Odottaminen” – tehtävään mukaan.

 

KOTIKOIRIEN TOTTELEVAISUUSTESTIN TEHTÄVÄT:

1. VIERAAN IHMISEN KOHTAAMINEN  
Tuomari lähestyy koirakkoa, kiertää heidän ympäri ja pysähtyy lopuksi koirakon eteen tervehtimään ohjaajaa. Koiran tulisi pysyä rauhallisena, pysyä pyydetyssä asennossa (asento vapaa, ohjaaja päättää) ja kuunnella ohjaajan ohjeita.

Mikäli tuomari kokee koiran liian stressaantuneeksi/pelokkaaksi/agressiiviseksi tmv tilanteesta, voidaan heidän suorituksensa keskeyttää eikä koirakko pääse jatkamaan suoritusta. Hylkäykseen johtaa myös liiallinen innokkuus, eli koira jatkuvasti hyppii/ryntäilee tuomarin päälle/kohti, eikä rauhoitu ollenkaan.

 

2. KÄSITTELY 
Tuomari käsittelee koiraa ikään kuin hoitotoimenpiteitä ajatellen katsoen korvia, silittää selkää ja nostelee/koskee tassuja. Koiran asennon saa ohjaaja päättää, mutta sen tulisi pysyä rauhallisena koko käsittelyn ajan. Hygieniasyistä tuomari ei katso hampaita, vaan pyytää koiran ohjaajaa näyttämään ne.

Sama arvostelu kuin kohdassa 1, vieraan ihmisen kohtaaminen.

 

3. ISTU-MAAHAN-SEISO 
Ohjaaja näyttää tuomarille toiminnot istu, maahan ja seiso. Järjestyksen päättää ohjaaja, mutta tuomarille on kerrottava aina ennen suoritusta, että minkä asennon näyttää.

Maahanmeno voi tapahtua suoraan maahan tai istumisen kautta. Liikkeiden tulee olla selkeitä ja selkeästi toisistaan erotettavissa. Hylkäykseen johtaa toiminta jossa koira ei malta kuunnella ohjaajan vihjeitä vaan suorittaa itsekseen tai vaihtoehtoisesti koira ei kolmannellakaan (3) yrityksellä tee asentoa ohjauksesta huolimatta.

Tässä toiminnassa kaikkien liikkeiden (ISTU-MAAHAN-SEISO) tulee onnistua että tehtävä on hyväksytty.

 

4. PAIKALLAOLO
Paikallaolo 30sekuntia, koiran asennon saa ohjaaja päättää. Etäisyys hihnan mitan verran.
Vihjettä saa toistaa, mutta mikäli koira vaihtaa asentoa tai lähtee liikkeelle, on toiminta hylätty.

 

5. SEURAAMINEN 
Lyhyt seuraaminen tilan päästä päähän, tuomari ohjeistaa liikeradan ennen suoritusta. Koira saa olla joko ohjaajan vasemmalla tai oikealla puolella. Seuraamisen ei tarvitse olla ns. Toko-seuraamista, vaan riittää että koira halukkaasti ja innokkaasti tulee ohjaajansa mukana.

Mikäli koira ei kulje ohjaajan mukana, vaan esim. vetää hihnassa toistuvasti tai haistelee maata, johtaa se toiminnan hylkäämiseen.

 

6. PAIKALLAOLO +LUOKSETULO
Koiralle vaihdetaan suorituksen ajaksi hihnan tilalle liina. Ohjaaja jättää koiran paikallaolo valitsemaansa asentoon ja siirtyy liinan mitan verran (10m) koirasta poispäin. Koiran tulee tulla kutsusta suoraan ohjaajansa luokse, sivulletulo ei ole pakollista vaan loppuasento on vapaa.

Vihjettä saa toistaa, mutta mikäli koira ei pysy paikoillaan vaan lähtee liikkeelle ennenaikaisesti, johtaa se tehtävän hylkäämiseen. Myöskin mikäli koira ei tule kutsusta ohjaajan luokse (ei liiku ollenkaan, menee väärään suuntaan) johtaa se toiminnan hylkäämiseen.

 

7. LUVAN ODOTTAMINEN
Ohjaaja käy yhdessä koiran kanssa laittamassa lautaselle jonkin namin/lelun (tuotava omat) lautaselle ja siirtyy noin metrin päähän kohteesta. Koira saa ottaa kohteen ohjaajan annettua siihen lupa.

Mikäli koira ei malta odottaa vaan ottaa kohteen ilman lupaa, toiminto hylätään. Pieni innostus ei haittaa, kunhan koira malttaa kuunnella vihjeitä.

 

8. HOUKUTUS KÄVELY
Sama matka kuin seuraaminen-osiossa, mutta reunoille laitetaan houkutukseksi esimerkiksi leluja, ruokaa (suljetussa purkissa) tai muuta vastaavaa. Koira saa olla joko ohjaajan vasemmalla tai oikealla puolella. Seuraamisen ei tarvitse olla ns. Toko-seuraamista, vaan riittää että koira halukkaasti ja innokkaasti tulee ohjaajansa mukana.

Mikäli koira 5 kertaa yrittää houkutuksille ohjaajan vihjeistä huolimatta liike hylätään. Pieni innostus ei haittaa, mutta koiran tulisi olla hallinnassa houkutuksista huolimatta.

 

9. ESTEEN YLITYS JA PUJOTTELU 
Koira ja ohjaaja suorittavat yhdessä esteen joko yhdessä tai niin että ohjaaja menee ensiksi ja kutsuu koiran mukaansa.  Hyppyesteen rima on alimmalla tasolla. Korkeus on sama koiran säkäkorkeudesta riippumatta. Esteen jälkeen koirakkoa menee suoraan pujottelemaan 6 tötteröä.

Tyyli on vapaa, seuraamista ei vaadita, mutta koirakon on suoritettava este ja pujoteltava kaikki tötteröt, jotta toiminto on hyväksytty. Mikäli koira ei suorita estettä, toiminto hylätään.

 

10. KOKONAISVAIKUTELMA 
Tuomari arvostelee koirakon suorituksen kokonaisvaikutelmaa. Pääpaino suorituksissa on hauskanpidossa ja miten koirakon yhteistyö sujuu, kuitenkin tehtävien suoritusohjeet huomioiden. Tekemisen tulee olla rentoa ja iloista mukavaa katsottavaa.

Liian kova käskyttäminen ja/tai fyysinen rankaiseminen johtaa keskeyttämiseen ja testin hylkäämiseen samantien missä testin vaiheessa tahansa.

 

OSALLISTUJALISTAT SEKÄ MAHDOLLINEN KELLONAJAN MUUTOS INFO

Ilmoittautuneille laitetaan sähköpostitse osallistujalistat n. 1-2 päivää ennen testiä. Mikäli ilmoittautuneita tulee yli 20, jaetaan osallistujat kahteen ryhmään (tästä mahdollinen tieto 1-2 päivää ennen testiä lähetetyssä sähköpostissa). Lisääthän ilmoittautumiseen mukaan tiedon mikäli haluat ehdottomasti mahdolliseen aikaisempaan tai myöhempään ryhmään. Laita tämä tieto sulkuihin koirasi tietojen perään.

Testi kestää n. 10min per koirakko ja testin arvostelulomakkeen/tuloksen saa tietoon heti suorituksen jälkeen. Vähintään 8/10 suorituksella saa myymälän puolelta hakea itselleen diplomin suorituksesta. Koirakko saa siis poistua halutessaan oman suorituksensa jälkeen.

Paikanpäällä myös avoinna myymälä tarjouksineen ja buffetti koko testin ajan! Meillä käy kortti sekä käteinen. Tervetuloa!

 

Tuomarina kouluttaja Marianne Jauhiainen (eläintenkouluttajan AT)

 

Noudatamme kennelliiton rokotusmääräyksiä, joten rokotustodistus otettava mukaan paikanpäälle.

VAIN ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN KURSSIKALENTERIN KAUTTA 27.09 MENNESSÄ. Osallistujille lähetetään lähtölistat sähköpostitse viimeistään testiä edeltävänä päivänä.

Rakennuksessa on wc, mutta huomioitavaa, että se sijaitsee rakennuksen toisessa päässä ja kulku tapahtuu koulutustilan kautta, joten testien aikana sitä ei ole mahdollista käyttää.

 

MITEN ILMOITTAUDUN?

Lisää tuote sivun alhaalta ostoskoriin, siirry kassalle ja täytä tarvittavat tiedot.

 

TESTIPAIKKA:

OSOITE PAIKALLE:

Täysin lämmin halli Ruosilantie 10,

Konala Helsinki

Vihdintieltä tullessa käänny Ruosilantielle (liikennevaloista), risteyksestä vasemmalle. Rakennus on toinen rakennus vasemmalla (rakennus jonka pihaan pääsee ajamaan). Delta Autoliikettä vastapäätä tien toisella puolella (Delta autossa mm. Kia ja Mazda). Viereisessä rakennuksessa on mm. varusteleka ja samassa talossa napurinamme on mm. Misteli ruokaravintola, Konwell, ja Mapvision. Pihalla on autopaikkoja mihin auton voi jättää. Tilamme ovi on oikealla puolella rakennuksen syvennyksessä Misteli ravintolan vieressä.

 

KOIRAN PISSATTAMINEN ALUEELLA

Koiraa ei missään tapauksessa saa pissattaa piha-alueella tai rakennusta ympäröivään aitaan! Koirat käytetään tien toisella puolella rakennusten takana olevilla ulkoilureiteillä tekemässä hätänsä ennen ja jälkeen kurssitunnin.

 

TARPEIDEN TEKEMISESTÄ HALLIN TILOIHIN

Pissa/kakkasakko hallissa on 25e! Joten huolehdithan, että koirasi on käynyt kunnolla tarpeillaan.

Hallin ei saa tulla ulkokengät jalassa, ota sisäkengät mukaan. Eteisessä muutamia lainakenkiä myös saatavilla.

 

HUOM! Maksua ei palauteta kuin vain eläinlääkärintodistusta vastaan.

HUOM! TESTIIN EI SAA OSALLISTUA JUOKSUISEN NARTUN KANSSA EDES HOUSUT JALASSA.

 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
29.9.2018
Aika:
13:00
Hinta:
15.00€

Liput

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Liput are no longer available